onsdag 9 februari 2011

DIY vetekuddsfigur


När D var hos svärmor för ett tag sen blev han så väldigt förtjust i en liten vetekuddsfigur som de pysslade ihop tillsammans!


Han har tjatat på mig sen dess att vi ska göra flera stycken som han kan ha på sin hylla. Det roliga med dom är att man kan göra dom lite större och använda som värmepåsar på axlar eller var man nu har ont! En rolig present helt enkelt! :) Här kommer en kort beskrivning och det går verkligen snabbt att göra dom!

Du behöver:
sax
ett tyg du gillar (ev svart tyg till detaljer)
knappar
symaskin eller synål och tråd
vete som går att värma i mikronKlipp ut två lika stora delar av tyget du har valt.Här har jag använt ett svart tyg och ritat en mustach och ögonbryn som man sen limmar eller syr på där man tycker att det passar.
Sen syr du på knappar som ögon.Nu är det bara att vända på tygbitarna och sy ihop dom med de två utsidorna mot varandra. Lämna nederdelen öppen så att du kan vända den smidigt. Min maskin krånglade när jag skulle sicksacka kanterna men det är ett tips att göra det för man vill ju inte att vetet ska trilla ut i första laget. Sy sedan en raksöm en liten bit in från kanten.Vänd, häll i vetet och sy ihop nederdelen. Voila! Bara att slå in eller värma den i mikron, sätta sig med en kopp kaffe i fåtöljen och lägga den över axlarna! Den på bilden är i minsta laget för det! :)

4 kommentarer:

 1. Heeelt fantastiska juh! Va pysslig du är och så mycket fint du gör! Har varit på jakt efter en sån där god värmekudde länge men har tanken har aldrig slagit mig att jag faktiskt kan göra en egen. Tack för dina tips! Men vad är det egentligen för slags vete man ska använda (tycker mig se bovete på bilden) och ska man göra något med vetet innan man lägger det påsen?

  Kram
  Emmeli

  SvaraRadera
 2. Coolaste gubben :D Kul med mustachen :)

  SvaraRadera
 3. Vilken tuffing!! Gillar tyget oxå, precis min stil, sååå bra att du har ekobovete:)

  SvaraRadera
 4. Sååå himla häftigt!!!

  Kramar

  SvaraRadera